Senior (letsel) Schadespecialist VGA 32-36 uur per week

Functie
Schadebehandelaar
Provincie
Noord-Holland
Vakgebied
Verzekeringen
Salarisindicatie
3090-4671
Datum
4 juli 2022
Locatie
1011 PN Amsterdam, Nederland

Bijdrage leveren aan het optimaal behartigen van de belangen van verzekerden bij de gemeente Amsterdam? Kom dan werken bij gemeente Amsterdam binnen de afdeling schade bij VGA.

De functie
Je bent verantwoordelijk voor de beoordeling en behandeling van alle (letsel)schaden, waarbij onze zakelijke klanten betrokken zijn. Je behartigt hierbij natuurlijk de belangen van onze verzekerden, maar ook de belangen van de slachtoffers. Een letselschade heeft immers forse impact op zowel het slachtoffer als andere betrokken partijen. Als senior schadespecialist beoordeel je de aansprakelijkheid en ben je verantwoordelijk voor de totale (financiële) afhandeling. Daarnaast draag je met jouw kennis en kunde bij aan de verdere professionalisering van het team.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je beoordeelt polisdekking en toetst ingenomen standpunten op juistheid en redelijkheid. Daarbij behandel je gecompliceerde juridische kwesties inzake letselschade op uiteenlopende schadegebieden zoals verkeers- en AVB schaden.
 • Je stelt reserveringen op, doet betalingen en pleegt waar nodig verhaal op andere partijen.
 • Je vertegenwoordigt, binnen het verleende mandaat, de gemeente in juridische procedures en voert bij juridische kwesties civielrechtelijke procedures bij de Rechtbank, sector Kanton.
 • Je completeert dossiers (voor beoordeling van polisdekking en aansprakelijkheid).
 • Je voert correspondentie met benadeelden/vertegenwoordigers van benadeelden (advocaten/belangenbehartigers).
 • Je draagt je kennis en kunde uit aan je teamgenoten en hebt zo een wezenlijk aandeel in het teamproces.
 • Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van schadebehandeling en informeert actie het MT.

Daar komt bij dat:
Je klantteamwerkzaamheden uitvoert waarbij je de behoeften, kansen en bedreigingen signaleert. Je stelt een accountplan op en voert het plan uit en bent daarnaast aanspreekpunt voor dossiers met overstijgende schade gerelateerde kwesties. Verder geef je vanuit het klantteam voorlichting en advies over de ontwikkelingen op het gebied van schade en verzekeringen en geef je input aan de risicomanager van VGA t.b.v. risicobeheer bij de klant. Je bent betrokken bij implementatie en wensen rondom schadeportaal bij klanten.

Hier ga je aan de slag
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Werken voor Amsterdam betekent werken voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo’n 19.000 verschillende collega’s. Die zichzelf steeds weer uitdagen en zich ontwikkelen, om samen met de Amsterdammers het beste voor de stad te doen. Samen, met trots en vooral met hart voor de stad.

Het Verzekeringsbedrijf Gemeente Amsterdam (VGA): Is het centrale verzekerings- en schadeloket voor de gemeente Amsterdam en haar gelieerde bedrijven, instellingen, medewerkers, inwoners en bezoekers. VGA opereert voornamelijk als zelfstandige NV die op het overgrote deel van haar taken en werkzaamheden het eigen beleid bepaalt. Dit geldt ook voor de geautomatiseerde informatievoorziening die de, voor de NV essentiële, verzekeringstechnische kernprocessen ondersteunt.

Waar kom je te werken?
Schade is een afdeling binnen VGA. De functie van Senior Schadespecialist is gepositioneerd onder de afdeling Schade en rapporteert aan de teamleider Schade. Onder deze afdeling vallen de functies schadebehandelaren en schadespecialisten.

Dit breng je mee
Al onze collega’s verschillen. In functie, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze stad. Dus wie jij ook bent: je bent welkom binnen onze gemeente. Voor deze functie van Senior Schadespecialist zien we ook graag:

 • Hbo-/hbo-plus werk- en -denkniveau.
 • Vakspecialistische diploma’s (WFT-schade, M&S of een daarmee aan gelijkgestelde opleiding, opleiding middelzwaar letsel).
 • Minimaal 5 jaar ervaring met behandeling van letselschaden.
 • Kennis van en ervaring in de verzekeringsbranche/netwerk.
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Competenties:

 • Resultaatgericht.
 • Klantgericht.
 • Betrokkenheid.
 • Accuraatheid.


Dit bieden we jou
Als Senior Schadespecialist kom je ons 32-36 uur per week versterken en kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.090,- en € 4.671,- (schaal 10) op basis van een 36- urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woonwerkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2 euro netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.


Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregeling Gemeente Amsterdam (PGA) via www.amsterdam.nl/pga.

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk 2 augustus 2022 via het sollicitatieformulier op onze website.
 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingsdatum.
 • Sluit je cv aan op de functie dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).


Vragen over deze vacature?
Over de functie en vragen over de sollicitatieprocedure kun je Ton Nijenhuis benaderen via 0651388983 of via tnijenhuis@vga.amsterdam.nl.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling. 

Solliciteer op deze vacature