Hypotheekrente hoogst sinds augustus 2019

De afgelopen week zijn de hypotheekrentes hard gestegen. De tarieven voor degene de hypotheekrente voor 10 of 20 jaar vast willen zetten liggen nu op het hoogste punt sinds augustus 2019.

Onderwerp
Hypotheekrente
Nieuwsdatum
21 januari 2022

De afgelopen week zijn de hypotheekrentes hard gestegen. De tarieven voor degene de hypotheekrente voor 10 of 20 jaar vast willen zetten liggen nu op het hoogste punt sinds augustus 2019.  Dit blijkt uit cijfers van Van Bruggen Adviesgroep.

De rente loopt nu al voor de tweede week op. De hypotheekrente voor 20 jaar vast is nu gemiddeld 1,84%. 0,45% hoger dan aan het begin van dit jaar. Maar ook andere rentes zijn omhoog geschoten. 

De reden hiervoor is dat de marktrentes gestegen zijn.  Dat zijn de rentes die de banken aan elkaar betalen als ze geld lenen of betalen aan de Europese Centrale Bank. Ondanks de flinke stijgingen liggen de hypotheekrentes nog wel historisch laag. 

Zo betaalde je vijf jaar geleden nog ruim boven de 2 procent als je je rente twintig jaar vast wilde zetten. Tien jaar geleden betaalde je zelfs meer dan 5 procent.

Meer lezen