Val op met je cv in de verzekeringsbranche

01-03-2022 Op zoek naar een baan in de verzekeringsbranche? Laat jouw cv positief opvallen! Je begint bij de basis: het maken van een cv aan de hand van een cv sjabloon. Neem daarna deze tips goed door en jouw sollicitatie steekt er straks met kop en schouders bovenuit.

01-03-2022 Op zoek naar een baan in de verzekeringsbranche? Laat jouw cv positief opvallen! Je begint bij de basis: het maken van een cv aan de hand van een cv sjabloon of cv template. Neem daarna deze tips goed door en jouw sollicitatie steekt er straks met kop en schouders bovenuit.

Jouw cv als eyecatcher

Door bijvoorbeeld kleur toe te voegen aan je curriculum vitae wordt jouw cv een eyecatcher. Kies een of twee accentkleuren voor je document. Houd met je kleurkeuze rekening met het type bedrijf waarvoor je solliciteert. Het toevoegen van een subtiele groene rand valt waarschijnlijk direct in goede aarde bij een ‘groene’ organisatie.

Niet alleen kleurgebruik geeft je cv een oppepper, ook kun je veel kanten op met het lettertype dat je gebruikt. Belangrijke woorden en regels kun je dikgedrukt maken om ze extra te laten opvallen. Vetgedrukte letters worden namelijk als eerste gelezen.

Maak reclame voor jezelf

Ook met een grote header bovenaan je cv trek je de aandacht van de lezer. In een kort statement benadruk je in een aantal woorden wat jouw belangrijkste punten zijn. Controleer even goed wat er in de vacaturetekst staat en pas hier je header op aan. Een simpele manier om effectief reclame voor jezelf te maken op je cv.

Ervaren hypotheekadviseur
servicegericht – integer - klantvriendelijk

 

Vertel jouw verhaal

Wanneer je cv gelezen wordt, wil je laten zien waarom jouw verhaal uniek is. Dit kun je doen door een profielschets toe te voegen. In een paar zinnen laat je de lezer weten wie jij bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Schrijf je persoonlijke profiel altijd vanuit jezelf: de eerste persoon enkelvoud.

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ervoor kiezen om een presentatie of videoboodschap mee te sturen. Dit heet ook wel visuele storytelling. Eerst bedenk je wat je graag wilt vertellen en daarna ga je op zoek naar beelden die dit verhaal versterken. Zo creëer je een uniek visueel verhaal dat zeker blijft hangen bij de recruiter.  

Laat zien dat jij uniek bent

Bedenk bij het omschrijven van je vaardigheden en eigenschappen wat jouw uniek maakt. Waarom ben jij anders dan andere kandidaten? Aan de hand van een goede beschrijving krijgt de werkgever beter zicht in jou als persoon. Je beschrijft bij je werkervaring namelijk wel waar je hebt gewerkt, maar niet waarom jij zo goed was in die functie. En dat is juist waar een recruiter benieuwd naar is.

Extra tip: sla je cv op als PDF-bestand

Je hebt aardig wat tijd gespendeerd aan het schrijven en opmaken van een cv en er is niks zo vervelend dan wanneer jouw professionele cv er op het scherm van de recruiter anders uitziet dan bedoeld. Door je cv als PDF-bestand te versturen kun je dit eenvoudig voorkomen.

CV SJABLOON

#replace title#